2021-09-06 44 浏览
呢排冇特别系荃湾揾食, 经过享和街竟然发现有间新开韩国菜,望入去好有韩国校园风,韩国人主理,入面墙上写左满300蚊有抽奖,谦谦见到好兴奋话食完要抽奖。⚛️ 前菜 ~ 他们主动送上前菜, 有酱油味的莲藕, 有酸酸辣辣的泡菜, 有甜甜地的鱼糕, 亦有我最爱的爽脆辣萝卜干。⚛️ 泡菜煎饼 ~ 韩国人主厨同我地自己煮系有dd 唔同, 煎饼底部香脆,可能泡菜系佢地自家制,所以觉得几正。⚛️ BBQ排骨韩式牛酱烤排骨 ~ 牛仔骨入味, 仲细心切件, 啖啖肉位紧系比谦谦, 牛仔骨位紧系我来搞掂啦!牛仔骨肉质鲜嫩包生菜食更滋味。🧃 ~ 韩式饮品, 桃味加果肉对我来说太甜, 薏米水岩我多d 。餐后我地结帐时,因over 300蚊, 谦谦负责选一张票,有点lucky 的他,竟然抽中大奖, 其实抽完我地睇唔明中咩架,因系韩文见店员超兴奋先知系头奖,谦谦超开心话下次带婆婆来食猪手奖品。