2023-12-11 119 浏览
仲有两个星期就系圣诞节,谂好咗同朋友去边度食大餐呢?今次就同大家介绍呢一间位于尖沙咀嘅韩式料理,呢度位于尖沙咀A出口附近,交通够哂方便。而且呢度最特别系有供应韩国直送嘅韩牛烧肉😍。一入座,店员提供六款唔同嘅前菜:菠菜、芽菜、泡菜、薯仔、蒟蒻,颜色同埋份量都好多。我特别钟意食芽菜,泡菜同埋菠菜,食落几香脆🙂。难得有由韩国直送嘅韩牛,当然要试吓韩牛烧肉啦,今次我哋两个人就拣咗呢个500克套餐,有上腰肉、薄桾肉、牛排肉同牛后胸肉。牛肉睇落好吸引,粉嫩而且油脂分布平均,烧到5成至7成成,油脂出哂嚟🙂,食落滑口又富有油香。我地比较钟意食上腰肉同薄桾肉,岩埋生菜同紫苏药食就唔怕油腻。如果怕太丰富,大家都可以散叫唔同嘅部位牛肉!食完牛肉,当然要食返啖冷面解一解油腻。呢个荞麦面食落好幼身滑口,而且分量都几大碗😯配菜有牛腱、梨同青瓜,食落几清新,而且汤底落左雪梨汁同醋,食落甜甜酸酸😃。另外,呢度热食都好足料。海鲜葱花饼用左原只虾、鱿鱼圈同香葱,煎得外层香脆,内里口感非常丰富。而牛肋骨食落带点甜味,牛肉炆到稔身入味,不论系牛肉定萝白, 用筷子🥢就可以轻轻分开。冬菇同样入味👍🏻。整体而言,呢度食物味道都唔错

整体而言,呢度食物味道都唔错👍🏻。韩牛粉嫩,油脂分布平衡。虽然小食定价有点高,但几大份足料,岩哂同朋友嚟聚会🎈食野,有机会都不妨嚟试试~~
韩牛 SET MENU 1
海鲜葱花饼