话说Emi第一次食呢个石烧汉堡扒系喺首尔,当时因为朋友带我去,都唔知佢叫咩名,返到嚟香港先留意到原来香港都有得食,系韩国餐厅,不过叫福冈汉堡扒今次就叫咗个两人套餐,包括墨西哥辣椒和牛汉堡扒同埋芝士蛋蒜和牛汉堡扒,呢个套餐仲包咗个和牛乒乒乓拌饭同埋两杯嘢饮成座山咁嘅墨西哥辣椒碎食落其实唔系好辣,至于芝士同埋汉堡扒有几夹都唔使多讲啦,两个都系一放上石烧即刻爆晒啲肉汁同埋香味出嚟食落系好香浓嘅肉味,好玩又好食店员好好会定时定候过嚟睇吓旧石仲够唔够热,唔够嘅会即时同你换,又会话俾你知唔好煎咁耐,每边3秒反一反就最好至于嘢饮我哋转左特饮,分别系西柚特饮同埋巨峰提子特饮另外我哋仲叫咗份可乐饼,一个系南瓜馅,另外一个系紫薯馅,紫薯馅𠮶个入边仲有原粒栗子

食落系好香浓嘅肉味,好玩又好食

至于嘢饮我哋转左特饮,分别系西柚特饮同埋巨峰提子特饮

2023-11-08
  • 芝士蛋蒜和牛汉堡扒