2018-08-08 414 浏览
<韩式素食自助餐 够特别🇰🇷>😍青衣城呢间韩菜朴生想试好耐 今日经过行街 谂住一试 原来佢一个铺位分开左两边 一边食肉食 一边素 而我就拣左自助餐素食 🌿 每位168 蚊 都包好多野食下 😍首先 每人可以点 menu上面三个素食主菜 其中一个我一行两人就点左 🍴素芝士味噌豆腐汉堡🌿🍔呢个有惊喜 用左番薯片做配菜 几香脆 主角既汉堡个包皮做得唔错 都算软熟 入面有新鲜蕃茄生菜🍅仲有素芝士 芝士味味道唔浓 豆腐 口感好得意 厚切又有 d弹牙 好似鱼蛋甘 😄 几好味 配埋甜甜地咸咸地既味噌汁 都几 match唔错😆🍴照烧素芝士加拿大茄子🔥🍆用左甜南瓜同酸泡菜做配菜🎃🌿 茄子偏肥厚 肉质偏爽 上面铺满左好多爽口 juicy既磨菇 秋葵同 芝士 个面配合得好好🧀 如果个茄子烧得再淋 d会更好 😄除左主菜外 出面任拎既野包括 🍴自制紫菜拌饭 🌿🍚喺出面既自助餐篮拎 将 饭 紫菜 连埋 唔同既配料 好似 粟米🌽青瓜 🥒 莴笋 杏仁碎 等等捞埋 😍用手套 捏到圆形就食得 口感好似饭团甘 饭身本身偏硬 捞埋其它野色彩滨粉外 好有口感 建议捏多一阵先食会淋 d 🍚😃同 staff
<韩式素食自助餐 够特别🇰🇷>😍

🍴素芝士味噌豆腐汉堡🌿🍔

🍴照烧素芝士加拿大茄子🔥🍆

除左主菜外 出面任拎既野包括
🍴自制紫菜拌饭 🌿🍚
喺出面既自助餐篮拎 将 饭 紫菜 连埋 唔同既配料 好似 粟米🌽青瓜 🥒 莴笋 杏仁碎 等等捞埋 😍用手套 捏到圆形就食得 口感好似饭团甘 饭身本身偏硬 捞埋其它野色彩滨粉外 好有口感 建议捏多一阵先食会淋 d 🍚😃同 staff 讲拎 d辣酱一齐捞 仲惹味🌶

🍴自制年糕 🌶😍
将年糕 菇 豆卜 素公仔面 素肠 素午餐肉 羽衣甘蓝蕃茄豆 等等连埋 辣酱汁放入煲煮
年糕想淋就煲耐 d一般5 分钟 都得 👍🏻 年糕几烟靭弹牙 素肠同午餐肉都做得几似🐷d酱汁甜辣适中 密度偏高 🌶 连埋年糕同吸汁既素面 好正😈🍜

除左以上最特别既野外 仲会有 南瓜粥 🎃 辣豆腐汤 青瓜泡菜沙律🥙 青酱香蕉 🍌杏桃酱南瓜🎃 甜品有朱古力挞 素蛋挞 cheesecake等等 味道都唔错 饮品有 冻柚子水 冻粟米水🌽 柠檬水🍋 热柚子蜜同姜蜜🍯

#韩国菜 #汉堡 ##年糕 #自助餐 #素食
Score 平均分 <7.3/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#朴生素食
Bobsang green
青衣青敬路33 号青衣城一期1楼119b号铺
~~~~~~~~~~~~
2018-08-08