2019-09-22
成日黎H8食野,都系第一次食outdark,好彩黎之前book左位!8点上到去劲多人等紧位,而且真系见到佢地留左张空枱比我地,唔似其他啲餐厅咁book左都仲要等,即刻入座。环境真系几好feel,唯一唔好就系太暗我好难影相 LOL。因为见到隔离既野食全部都好大份,于是我地唔系点左好多,一人拣一个。首先系水冷面,另外加左猪肉,会附醋、芥辣酱同辣酱比你自己调味,大家对个辣酱都一致好评,就算点其他食物都OK,好百搭呢!至于个面本身就好烟韧弹牙,冰冰凉凉感,都唔错呢。跟住上左猪脚,好大盘呢!猪脚就配左2款酱料同埋啲生菜、酸菜等等,比你整菜包,食落又fresh啲,减少啲肥腻感。猪脚几入味,切好左一片片SIZE方便你食。鱼糕就比想像中大份的,本黎谂住系小食,原来个底有乌冬。入面仲有鱼蛋、年糕、杂菜等,食哂都真系几饱肚!个汤几清甜,啲糕同丸都唔洗点酱已经好好味。最后炸鸡我地拣左双拼:甜辣同香蒜蜜糖,炸完都好多juicy,大满足!
最后 炸鸡我地拣左双拼:甜辣同香蒜蜜糖,炸完都好多juicy,大满足!