2020-03-15
好耐之前食过尖沙咀分店, 最记得啲芝士🧀拉到可以拎黎跳绳, 仲好好味~<原祖炒年糕(猪肉)>上次试既芝士系配肋骨既, 仲会有专人帮你用芝士卷起肋骨, 但我觉得太滞了, 今次试下配炒年糕! 猪肉炒年糕唔太辣(唔食辣人士表示好感动🥺), 当然猪肉同金菇呢啲索味野要啲勇气先食到, 芝士加左粟米🌽会甜啲, 食到最后熄左火变左硬块一旧旧都仲好好食🤤紫菜饭少少咸味都好正呀!! 整体主角正常发挥, 配菜出色🤡<串串鱼糕汤>劲大煲仲有个炉, 上枱比佢吓亲😹发现个煲好浅松左一口气, 捞捞下见到有乌冬又吓亲👻好彩人多, 如果两个人食应该都饱左一半啦~ 除左传统(即系你见过)既鱼糕, 仲有啲猪肉鱼条呀鱼饼呀年糕呀等等, 真系好适合𩠌个面食😙个汤要赞既系冇咩味精味好清好清👍🏻👍🏻<原味炸鸡>上菜估唔到仲有薯条薯角薯格, ok淀粉质使你温饱💁🏻♀️炸鸡系鸡块冇骨既, 咁睇好似唔系好多, 食落又唔觉份量细㖞~ 鸡炸完仲好juicy, 好味😋<炭豚饭卷>最钟意食Gimbap🕺🏻黄萝卜大大旧好脆口(自己钟意食死都要介绍下) 豚肉都几多, 用酱油炒过好香,
原祖炒年糕(猪肉)
<原祖炒年糕(猪肉)>
串串鱼糕汤
<串串鱼糕汤>
原味炸鸡
<原味炸鸡>
炭豚饭卷
<炭豚饭卷>
最钟意食Gimbap🕺🏻黄萝卜大大旧好脆口(自己钟意食死都要介绍下) 豚肉都几多, 用酱油炒过好香, 底下啲沙律酱都好夹🤜🏻🤛🏻旧旧都份量十足💯
西柚烧酒&桃味烧酒
野饮方面, 西柚重啲酒味, 个个都话好饮过桃味, 因为桃味太似汽水, 糖味重啲🍬
Strawberry smoothie
<Strawberry smoothie>
虽然呢杯野同呢餐有啲唔夹,但真系可以帮你解辣😅smoothie好厚身好饮~