2023-09-07
📍 「南大门cuisine」尖沙咀第一次入到呢条正完韩国街食饭,Set lunch 己经好丰富,可以拣一份韩烧牛肉+两个主食+两款饮品🥤都系$320,底食👍餐厅装修都已经好有韩国风格,感觉好似置身于韩国🇰🇷由正宗韩国人主理,便整个餐厅嘅氛围都好有Feel 👍🔸板腱肉(牛肉)牛板腱部位位于牛的肩甲部位,肉质美味,鲜嫩口感,烧过仍然保持弹性,纹理好清晰,好新鲜🐮🔸辣牛肉汤🔸辣海鲜豆腐汤两款都以汤饭为主,以韩国食法,将饭倒落汤入面,让饭吸收晒汤嘅精华,小辣既感觉,令人更开胃🤤重点系两款都系低卡既食物🥘除左牛肉.海鲜外,入面仲有金针菇,少量蔬菜🥬无论配料定系主食,都吸收晒汤嘅味道,不知不觉间就食完了☺️有汤饮又有配料食,一举两得👍🔸紫菜包饭($68)紫菜饭包住,青瓜,豆腐,午餐肉,红萝卜丝,腌过嘅萝卜,韩国午餐肉先系精华👍咸中带甜,韩式包饭更有味道👅
🔸板腱肉(牛肉)
🔸辣牛肉汤
🔸辣海鲜豆腐汤
🔸紫菜包饭($68)