2024-04-09 112 浏览
次次同几个朋友去gathering,都会拣韩国餐厅,因为份量多可以一齐share,呢间hoo韩国包车就系其中一个朋友带我地黎食。餐厅装潢充满韩国街头风情,墙上挂满鲜艳招牌同海报。出餐地方以街头餐车造型设计,令人好似行左入韩国街头小巷之中。食韩国菜不少得前菜,有泡菜同芽菜。街头鱼糕串串(M),鱼糕口感清新幼滑,啖啖丰富口感,比起鱼蛋系更浓郁既鱼肉风味,而且M Siza份量好多,好岩一齐share配上微辣酱汁,更加惹味。传说中的部队锅(M),汤底浓郁香辣,有肠仔、午餐肉、泡菜、大葱,另外配一个韩式拉面。推荐大家要加年糕,肠仔、午餐肉放左入部队锅之后好食好多咁,令人胃口大开!薯仔煎饼,煎饼外酥内软,馅料充足,食到香口嘅薯仔味。饮品叫左菠萝梳打同柚子梳打,清新果味与梳打水结合,爽!
呢间hoo韩国包车就系其中一个朋友带我地黎食。
食韩国菜不少得前菜,有泡菜同芽菜。
街头鱼糕串串(M)
配上微辣酱汁,更加惹味。
传说中的部队锅(M)
薯仔煎饼
薯仔煎饼,煎饼外酥内软,馅料充足,食到香口嘅薯仔味。
菠萝梳打
饮品叫左菠萝梳打同柚子梳打,清新果味与梳打水结合,爽!
街头鱼糕串串(M)
薯仔煎饼
菠萝梳打