2021-11-04
韩国过江龙人气烤肉 — 喜来稀肉▫️呢间喜来稀肉系已经想食好耐,今次终于食到🤩同埋都好耐冇食过韩国烧烤。店员一开始会先送上前菜,包括腌萝卜、泡菜、酸瓜、芽菜等。▫️护心肉($158)猪嘅咁位多个部位之中我就最钟意食护心肉㗎啦😍其实食落去口感就完全唔似猪肉咁,而且肉质爽口,一啲猪嘅苏味都冇,啱晒一啲怕食猪苏味嘅人。▫️生牛肉拌饭($105)面头舖满晒配料包括萝卜、菇、生菜、芽菜等,而且加上芝麻同麻油,充满麻油香味,又食到生牛肉嘅鲜味,捞埋鹌鹑蛋食成个饭感觉好棉滑,全部配料捞埋一齐食口感丰富,加左随饭附上嘅辣豆瓣酱一齐食更加风味十足。▫️炒年糕($75)加左鱼饼同饺子一齐炒,年糕口感烟银,酱汁微辣,好惹味~▫️牛护心肉($160)第一次食牛嘅呢个部位,估唔到牛都有护心肉!喺烧嘅时候闻到好香嘅牛肉味😍牛肉脂肪分布得好平均,建议大家可以点下韩式豆瓣酱增加风味~▫️地址:喜来稀肉尖沙咀金巴利道79-81号金栢阁1楼连地下。旺角广华街3号百利达广场地库。铜锣湾登龙街41-51号金龙大厦地下3号舖及1楼。▫️
▫️
护心肉($158)
▫️
生牛肉拌饭($105)
▫️
炒年糕($75)
加左鱼饼同饺子一齐炒,年糕口感烟银,酱汁微辣,好惹味~
▫️
牛护心肉($160)
地址:喜来稀肉
尖沙咀金巴利道79-81号金栢阁1楼连地下。
旺角广华街3号百利达广场地库。
铜锣湾登龙街41-51号金龙大厦地下3号舖及1楼。