2019-01-01 800 浏览
友人话好耐无去过旺角,想去果头行下兼食晚饭,其实我都一段时间无去,而我地咁岩都想食韩国野,所以就揾左呢间!平时成日都系听韩国系食炸鸡饮啤酒,其实鸡料理仲有炖鸡,之前去明洞都见过佢,今次系旺角初尝左先黎到呢度毫无疑问一定会叫炖鸡,有原味、芝士同南瓜俾你拣,我就倾向食原味试下先,有炖鸡就想有个白饭衬托下,所以叫多左个牛仔骨配白饭。点完食物会先上前菜凤雏炖鸡好快就黎!鸡有好多,两只脾两只翼都有,好大碟,薯仔红萝卜等配料都吸到酱油汁底的味道,好浓好香,但粉条多少少就会再好!热情果梳打酸酸地几开胃牛仔骨个汤清清地,同炖鸡相映成趣!牛仔骨几淋,但比较碎,入面有韩式粉丝,鸡脾菇同金菇,几好食!呢个餐配左白饭,领个白饭配炖鸡系一绝!
,今次系旺角初尝左先

点完食物会先上前菜
前菜