2023-07-05
前两日同亲去咗荃湾嘅韩阁,试咗佢哋嘅韩式炸鸡料理,真心好正宗!!其实仲有一个理由就系餐厅位置好方便,由荃湾站行5分钟就到,果日落咁大雨,吾洗点湿身就有好野食,很不错~一坐低就有前菜,服务态度真系几好韩阁嘅份量十足,同亲因为好肚饿所以都试咗好多野,甜辣芝士年糕系亲要点嘅,好OK,口感好烟韧弹牙,但唔会太辣,芝士味又好浓郁,真系好好味,仲有得玩拉丝豆腐海鲜汤岩晒果日嘅天气,个汤浓郁而唔会太咸,辣辣地,饮完个人都冇咁湿五花腩炸酱面,五花腩好多块,肥瘦适中,一啖食落去大满足炸鸡我地点左传统辣味同超人气雪花三重芝士两款,新鲜出炉,炸得好香脆,一口咬落,外脆内嫩,好好味!传统辣味唔算好辣,好香口,好香蒜蓉嘅味,鸡件非常大件,啖啖肉,真心推介雪花三重芝士劲香浓芝士味,三款唔同嘅芝士好有层次,啲芝士酱非常慷慨,食完仲剩返好多餐厅装修有韩国嘅风格,配合韩式菜式,真系好有韩国风味,觉得有去咗韩国嘅亲切感。而且食物份量好多,一定够饱,仲有好多人帮衬,食物新鲜热辣,真系好正,下次再encore!
一坐低就有前菜,服务态度真系几好
五花腩炸酱面,五花腩好多块,肥瘦适中,一啖食落去大满足