2011-04-09 91 浏览
最近起左韩国瘾~成日都想揾好味又正宗既韩国美食但系自己又未去过韩国㖞,唔知正唔正宗不过唔紧要,好味未得啰=] 黎紧既暑假一定要揾个机会去韩国! 咁而家未到暑假,系香港都要揾韩国美食止止瘾先=]某一个下午,走左晏奏既堂去揾野食~嘻嘻,我认我为食架=]今次既目的地系红磡既韩点系电视未介绍呢间之前,我已经想试好耐,不过一直夹唔到时间而作罢。其实间铺有D唔显眼同细,因为佢已经系红橙色等抢眼既颜色,我都可以唔觉咁行过左都唔知~堂食只系得几个位,唔想阻住佢地做生意所以外卖另揾地方食~唔特别,似细个学校旅行同学仔妈妈整个D住家寿司好味,特别系汤~有昆布木鱼香,而鱼蛋似腐皮弹牙版!味道唔错,不过唔贴题,成个煎饼我都食唔到海鲜,得几条似有还无既章鱼。好味!辣辣既年糕胃口大増,味道好夹,盒底既菜劲入味,我觉得比年糕更好味甜甜既酱汁混和拉面,中间有些薯仔粒,虽然唔少人赞好,但尝后显然唔系我杯茶。 另外我仲买左泡菜返屋企,雪系雪柜一日先食,但系一食唔知点解有D「拿」口。食唔哂就掉左啦.....系咪我既问题呢?我钟意既泡茶味系吉野家既泡菜,请问各位除左吉野家仲有边度系呢只味既泡菜架?
最近起左韩国瘾~成日都想揾好味又正宗既韩国美食

但系自己又未去过韩国㖞,唔知正唔正宗

不过唔紧要,好味未得啰=]

黎紧既暑假一定要揾个机会去韩国!

咁而家未到暑假,系香港都要揾韩国美食止止瘾先=]

某一个下午,走左晏奏既堂去揾野食~

嘻嘻,我认我为食架=]

今次既目的地系红磡既韩点

堂食只系得几个位,唔想阻住佢地做生意所以外卖另揾地方食~
韩国寿司
唔特别,似细个学校旅行同学仔妈妈整个D住家寿司
韩国鱼蛋
好味,特别系汤~有昆布木鱼香,而鱼蛋似腐皮弹牙版!
海鲜煎饼
韩国年糕