2023-01-15
今晚老公挑起条筋,突然话收工不如去食韩国嘢🤔比雷劈嚟呀你🤔既然佢咁有想法,听佢一次啦上网揾到呢间韩国餐厅,谂住平平地快食就算,去到门口发现原来百物腾贵😂menu价格不似预期,既然都嚟到冇理由唔食侍应全部都系韩国人,简单英语沟通可以,都好有礼貌礼拜日夜晚成间餐厅连埋我地都系得3枱客人😳,老老实实坐低左之后我都惊伏有套餐,不过菜品唔太啱口味,所以都系决定单叫。叫咗个牛汤,杂锦猪肉石头拌饭同埋紫菜卷。落咗单之后,店员就送上咗前菜,系鸡蛋紫菜卷,薯仔,泡菜,同埋鱼糕。味道正常发挥,泡菜偏酸啱我口味😋由于太肚饿,大部分都相机食后。牛汤上菜嘅时候成个煲都系滚嘅,正😻材料简单,入面有牛肉,长寿面,同埋葱,汤好香牛肉甜味,虽然同韩国嘅雪浓汤系两回事,但都热辣辣好好饮问侍应攞咗啲蒜蓉加落去汤𠮶度,即刻升华晒🤩不过好白痴咁饮完晒成个汤食晒啲面先发现原来枱边放咗一碗饭😂唔怪之得硬系觉得争咗啲嘢,作为一个饭桶为咗唔浪费决定净食白饭石头锅饭符合期望,个石锅好热,就算即刻落手捞左啲饭,个底都已经出现咗啲㶶咗嘅饭焦,好足料,猪肉唔会鞋,美中不足系饭偏腍紫菜饭卷大大旧,入面多咗酸瓜,又好夹wor!口感更加好虽然净系叫
侍应全部都系韩国人,简单英语沟通可以,都好有礼貌
有套餐,不过菜品唔太啱口味,所以都系决定单叫。
叫咗个牛汤,杂锦猪肉石头拌饭同埋紫菜卷。
味道正常发挥,泡菜偏酸啱我口味😋
虽然同韩国嘅雪浓汤系两回事,但都热辣辣好好饮
问侍应攞咗啲蒜蓉加落去汤𠮶度,即刻升华晒🤩
紫菜饭卷大大旧,入面多咗酸瓜,又好夹wor!口感更加好
虽然净系叫咗三样嘢,但两个人都差少少食唔晒。埋单$3xx都可接受,有种旧式韩国家庭料理既味道(加上装修都比较旧🤪
今晚咁冻,食完真系有一下置身韩国既feel🤣
对比于对面韩国街既餐厅嚟讲,性价比算高👍🏻