2024-06-19 6262 浏览
今日试咗中环一间韩式外卖店——"Joa"。呢度好多人话价钱合理,所以我决定试吓佢哋嘅招牌盖饭(韩式炒粉丝及杂菜配韩式香菇烤牛肉)。首先,讲下呢个外卖,价钱其实唔错,但份量真系超大份,食完真系差啲搞到有food coma。炒粉丝味道ok,但系有啲油腻,食几口就觉得有啲heavy。至于韩式香菇烤牛肉,味道调得唔错,但肉质有啲韧,咬落去有啲难嚼。仲有,偷咗啲朋友嘅炸鸡试试,呢个炸鸡外层crispy嘅啲,但内里系冰鲜鸡,有啲冇乜味道,整体上比较一般。总括嚟讲,"Joa"系个ok嘅地方嚟做外卖午餐,价钱合理,味道亦可以接受,但有啲地方可以改善,例如粉丝嘅油腻同牛肉嘅口感。如果你唔怕份量大,有时过嚟试吓都系可以嘅。

2024-06-17
外卖自取