2016-07-05 428 浏览
每次见到朋友去韩国食刨冰都好羡慕, 冇得去韩国食, 食住呢间韩国都有既hanbing先啦红豆豆粉雪花冰, 我好钟意黄豆粉只味, 夹住花生, 口感更好之余仲更香, 雪花冰好绵, 刨到好细, 仲有淡淡既牛奶味, 唔同出面港式刨冰, 唔洗惊出面外层既黄豆粉食晒之后唔知点算, 入面都仲有黄豆粉, 食到最底, 每一啖都有黄豆粉同花生既香味.上面既mochi就硬左少少, 唔够q, 唔够烟韧, 红豆唔算好甜, 同黄豆粉,牛奶冰好夹豆粉脆脆波, 无错, 又系黄豆粉, 球型面包烤到外脆内软,上面仲有半溶既年糕,洒上黄豆粉,上面淋埋炼奶, 味道好夹好好食, 面包十字切左4份, 每一份既面涂满蜜糖黎烤, 好好食, 不过2个人食唔到咁多野, 下次要叫朋友帮帮手先