2024-03-28 40 浏览
次次经过都好多人排队,今次醒目book咗位先黎。 餐厅装修同韩国既”大排档”好相似,墙上既海报,加上枱面上既韩星贴纸,仲有呢到既灯光同门口既胶帘,真系好入型入格。😍😍用QR code落单后,好快就上咗两碟,总共6款既小菜。酸萝卜,麻油芽菜,腌菜等等味道都好地道。😆😆今次黎都试下佢既招牌酱油蟹拼盘。除咗有一只酱油蟹之外,仲有四只酱油虾同埋一碗两人份既紫菜拌饭。酱油蟹蟹膏呈深黄色,味道好浓郁,将少少蟹膏加埋麻油酱油,捞落去白饭到一齐食,真系好幸福。另外,虾肉同蟹肉已经腌到入晒味,蟹肉份量极多,虾肉亦都好弹牙,而且完全冇腥味,处理得好好。😍😍之后我地叫咗个泡菜煎饼,煎饼煎得香脆可口,入面既馅料亦都毫不吝啬,满满既泡菜,加埋香脆既外皮,配上酱汁,咸咸酸酸,口感同味道都好丰富。另外,我地都叫咗个小食脆炸紫菜卷,炸得好香口,如果有配多个辣酱就更好啦。🤤🤤最后,食韩国野点少得叫返个野饮,我地叫咗个两人份既草莓牛奶配蜂巢特饮。冇讲错,杯入面真系有放蜂蜜,草莓牛奶亦都特登调较得冇咁甜,加埋就啱啱好啦。😚😚😙😙