2018-11-28
假日星期六同老板去观塘拎模型唯有同时间要揾下野买揾下好野食平衡返心理先😉😌😌点可以比佢自己一个开心架本身谂住去行下观塘海滨浪漫下,转工后近呢三年比较少黎呢度,沿路都新开左好多新餐厅,所以就拣系度食埋我地嘅晚餐喇。呢间系比较偏向韩国d家庭式小店形式,选择唔多但应有嘅都有。价钱属合理。佢其实有$138任食炸鸡放题都几吸引,但当时我地都唔系太饿就选择左散叫。豆腐麻酱沙津 $58 - 麻酱沙津一向唔会死错人, 重点蔬菜系新鲜嘅.韩式鸡蛋卷 $78 - 虽然唔系咩特别菜式, 但呢道有d惊喜, 好香蛋味,加埋翠玉瓜同红萝卜粒粒都会觉得健康d. 老板火速鲸吞左5件. 无骨韩式炸鸡 $78 - 柚子蜜糖味, 要赞一赞酱汁味道, 甜甜地估唔到同炸鸡几夹,味道几清新. 炸鸡唔厚粉同埋炸完保持到唔会干争争, 但如果再入味d应该会更好,韩式炸年糕 $55 - 甜辣汁, 酱汁好香蒜泥味, 所以都好惹味, 不过真系唔好睇佢咁少一盘, 真系好饱肚架.总括黎讲, 以价钱$120人头嘅韩国野咁嘅质素, 算几抵食!等我下次状态好d,要黎挑战下炸鸡放题先. 小店要继续加油啊!