2023-12-09 316 浏览
最近朋友系韩国旅行番香港,觉得吾够喉,我带咗佢嚟深水埗「MW Korea House」餐厅试试佢。之前食过一次觉得吾错,虽然细细间同系香港人主理,但系每一碟都用心制作,韩味浓。最期待的芝士蛋卷,当日售罄了🥲一入座附上2小碟拌菜,有泡菜同萝卜粒,泡菜偏甜小小辣,接受到。韩式紫菜吞拿鱼饭卷简直perfect match,酱料同配料好夹,老板系即点即整好新鲜,食吾停口。五花腩芝士泡菜拉面,五花腩超大份,五花腩会一整份上,要自己剪细细块食,拉丝最紧要衬热😂当晚我顾住开会,差啲错过咗...面嘅软硬度刚好,拉面系韩国一定系必食,暖粒粒!小食点咗,韩式炸鸡(半份)和原味煎鸡蛋卷,虽然当日刚好芝士蛋卷售罄,都要揾其他填补我空虚嘅心灵,个人觉得原味煎鸡蛋卷会有小小闷,两个人食会多咗小小。嚟到炸鸡嘅时候,我肚容量接近1%😂不过都无阻我对炸鸡嘅爱,新鲜炸系吾同啲,外脆内软,咬落去会爆汁。因为店员吾多同差不多所有都系即叫即整,等待嘅时间都会长小小🤭