2023-09-03
成日见到啲人都饮个杯有一整个橙嘅野饮 今次终于嚟试吓啦 沙田新开左冇几耐嘅Terrace in Seaside 成间餐厅用橙色色系感觉好清新 一定要叫嘅打卡饮品 济州柑橘乳酪 到底上面呢个系橙定系柑呢 饮落去有啲果肉 仲有少少橙皮嘅苦涩味 唔算太甜都几fresh另一杯冰摇白桃乳酪 上面仲有一球雪糕 都几重奶味 仲有淡淡嘅桃味吞拿鱼蛋黄酱饭卷 我去韩国系最钟意食kimbap 呢个饭卷卷得好实 咬开唔会好容易松晒 吞拿鱼饭卷必食 香橙回茴沙律 有好多块橙呀 食极都有 加埋真系有成个橙 上面仲有几只大虾 配少少醋酸酸甜甜咁好开胃肉酱芝士千层面 食完啲Fresh嘅食返啲重口味嘅 有七层嘅千层面 上面啲芝士劲邪恶 个肉酱系比较甜同埋浓味 白桃繁花窝夫 甜品系第二个胃嚟嘅 白桃窝夫上面有好多cream 窝夫仲系暖暖地有好香蛋味 同埋仲脆㗎 食到咁上下我哋放弃咗啲cream 实在太滞啦