2015-12-06
系星期日长期逼爆既旺角入面黎到呢间韩式小食店—뽀끼Bbokki🙆🏻 叫左几款韩式小食试试😊首先第一款系韩式炒年糕+芝士+粉丝卷😀($28+$10+$10) 自从系韩国当地食过辣到条👅会痛既炒年糕之后,一直存在著阴影😂 但呢个终于都是适合返我既level~ 会辣但唔系辣到难以接受😁 而且中意佢辣酱中甜甜既味道👍🏼加左芝士同粉丝卷,非常丰富😆 芝士份量好多,仲有得拉芝士丝添😋 不过粉丝卷就普普通通,不过不失。入面既主角炒年糕口感好烟韧👍🏼👍🏼 quite nice!另外彩虹沙冰🌈($25)系比我想像中好既😂 本身以为其实系思乐冰味,但原来唔系播~只系果汁沙冰,食到最出既芒果同青苹果味😍韩式热狗🌭️ ($25)系咁多款小食中我最中意既😍😋 好中意出面「热狗」既味道,甜甜的,好似系莎翁黎😋 加上入面既香肠同出面既酱,真系甜酸辣咸齐晒😬 而且炸得香脆👍🏼👍🏼 其余既奥丁($15)、星星炸鸡($38)都系一般质素,未见惊喜🙈🙈 尤其系炸鸡偏硬同埋鸡肉唔太滑~ 不过热狗同埋炒年糕都值得去encore🙆🏻🙆🏻 值得一提既系呢到既服务都几好~ 最中意佢地会同每个买完野食既人high five✋🏻✋🏻 予人
而且中意佢辣酱中甜甜既味道👍🏼
不过粉丝卷就普普通通,不过不失。
入面既主角炒年糕口感好烟韧👍🏼👍🏼 quite nice! 另外彩虹沙冰🌈($25)系比我想像中好既😂
本身以为其实系思乐冰味,但原来唔系播~
只系果汁沙冰,食到最出既芒果同青苹果味😍 韩式热狗🌭️ ($25)系咁多款小食中我最中意既😍😋
好中意出面「热狗」既味道,甜甜的,好似系莎翁黎😋
加上入面既香肠同出面既酱,真系甜酸辣咸齐晒😬 而且炸得香脆👍🏼👍🏼 其余既奥丁($15)、星星 炸鸡($38)都系一般质素,未见惊喜🙈🙈
尤其系炸鸡偏硬同埋鸡肉唔太滑~
不过热狗同埋炒年糕都值得去encore🙆🏻🙆🏻
值得一提既系呢到既服务都几好~
最中意佢地会同每个买完野食既人high five✋🏻✋🏻 予人亲切既感觉😊😊😊