2018-04-27
今日Happy Friday 同同事lunch 出去食饭,好彩公司附近有间喜来稀肉又大间又可以订位,虽然午餐唔够时间烧肉,但都一尝其他韩国主菜餐厅嘅侍应大部分系韩国人,全部都好后生而且要讲英文沟通。午餐时段可以自助形式出去攞小食,有泡菜、莲藕、青瓜、茄子🍆等等,仲有芽菜汤提供,无限添加,不过大家记得食几多拎几多,咪做大嘥鬼呀其实餐牌有好多选择,但之前已经试过某几款,今次就拣左烤牛肉水冷面,虽然餐牌写要等十至十五分钟,但我嘅水冷面好快已经送到水冷面都算大碗,面质好烟un好特别,配料有蛋、蕃茄同青瓜丝,成碗面嘅汤酸酸地好开胃,食完都完全冇肥腻嘅感觉。而烤牛肉都算份量多,只系略嫌唔够牛味,但水冷面整体算好好味,好适合系夏天食成餐连加一只系八十几蚊,湾仔区嚟讲好抵食。餐厅环境好宽敞,不过如果一大班人记得订位呀,我见有人walk in 但唔成功,费事扑空啦