2022-05-13
呢轮ig都见到个个系个浴缸到打卡,所以吸引左我都去衬墟🤩好耐冇旅行,当系一个本地小旅行都唔错。夜晚黎到都好full,如果想黎就最好提早book定位‼️落单系自己扫QR code嘅,非常之方便。见好多野食都好吸引,都忍唔住叫多左啲😝🛁韩式牛肉部队锅🍲 $268部队锅都有成2人份量,会俾埋鸡蛋你煮滚左再加落去 ,个底就仲有个辛辣面,绝对食得饱,热辣辣滚一阵就食得🛁新沙洞特制原味炸鸡半份🍗$88半份鸡有大约5件,2个人食份量都好够,有鸡锤有鸡件,外面炸得够脆,亦腌得好入味,另外仲附送左蜜糖芥末酱同腌萝卜,两者交替食下感觉冇咁漏🛁新沙洞招牌炸物拼盘细份🍢$98拼盘有肠仔、年糕、炸芋头、炸蕃薯、炸紫菜粉丝、炸芝士同炸饺子,一份试到咁多小食,非常丰富,年糕加左酱汁去烧,甜甜地好味😋🛁海盐樱花牛角酥窝夫 🥐🧇$68近期大热嘅韩式croffle当然谂都冇谂就叫左,窝夫嘅口感,牛角包嘅味道😋,樱花忌廉够creamy,奶味重,上面嘅水信玄饼酸酸甜甜,入面仲有大大粒樱花🛁雪岳山🗻$58落单果到可以睇到相,成杯雪山咁吸睛🤩叫黎打卡📸所以冇谂就叫左,味道有少少似棉花糖嘅甜味,下面就系蓝色梳打🛁蓝柑橘白桃梳打特饮
🛁韩式牛肉部队锅🍲 $268
🛁新沙洞特制原味炸鸡半份🍗$88
🛁新沙洞招牌炸物拼盘细份🍢$98
🛁海盐樱花牛角酥窝夫 🥐🧇$68
🛁雪岳山🗻$58
🛁蓝柑橘白桃梳打特饮 🍑$48
呢杯又系个颜色好梦幻😍味道好神秘,唔会太甜嘅桃味,够晒冻非常解渴,外内兼备
🛁樱花玫瑰鲜奶 🌸$48
呢款系唯一一款热饮,闻落冇乜樱花味,但系饮落就饮得出,而且牛奶味浓,冬天饮应该仲正
餐厅入面仲有好多靓位影相,特别系一幅烧酒墙!好壮观🤩