2023-01-17
韩式炸鸡一向都好吸引我 因为味道款式好多😎 总有一款啱你口味嘅 呢间舖头嘅韩式炸鸡 真系可以用外脆内软嚟形容 炸粉唔会太厚 而且入面嘅鸡肉仲好嫩滑 有肉汁👍🏻前菜椰菜丝同埋腌萝卜粒 两款都几清新 用来做前菜开胃真系啱晒😚 特别钟意腌萝卜粒 因为整得好爽口青辣椒蛋黄酱炸鸡跟洋葱讲完前菜终于到个主角啦🤣 有得拣半只鸡定系一只鸡 同埋有得拣有冇骨㗎😌 真系好多选择 炸鸡嘅口味有好多款 但系我就好想试吓呢个蛋黄酱嘅🐥 同埋我个人比较钟意吮骨 如果无骨鸡啖啖肉反而唔系好惯 炸鸡本身冇辣味嘅 但系配埋呢个听辣椒蛋黄酱 反而有少少清新同埋辣味🌶️ 绝对唔会太过Heavy 面头仲有啲生嘅洋葱🧅 同件鸡一齐食增加咗口感同埋更加清新芝士辣鸡炒年糕完全冇谂过咁大碟㗎 芝士夹上嚟仲会拉丝添呀🤤 个人几钟意呢只甜辣酱嘅味 唔会系辣到食唔到 炒年糕嘅配料有鸡肉 青椒 洋葱 红萝卜 椰菜等等嘅☺️ 仲要用铁板上可以keep住个温度 个鸡肉配埋芝士好夹辛辣面呢个真系广为人知嘅韩式食物 虽然系屋企都可以食到 但系始终系韩式舖头食更加有风味 尤其系佢个锅啊 真系好有喺韩国街头嘅味道🍜 唔驶自己煮 梗系好食好多啦😝 入面仲有两
前菜
青辣椒蛋黄酱炸鸡跟洋葱
芝士辣鸡炒年糕
辛辣面
呢个真系广为人知嘅韩式食物 虽然系屋企都可以食到 但系始终系韩式舖头食更加有风味 尤其系佢个锅啊 真系好有喺韩国街头嘅味道🍜 唔驶自己煮 梗系好食好多啦😝 入面仲有两只蛋添啊
成餐都系炸鸡最令人眼前一亮 如果钟意食唔同口味嘅炸鸡都可以点半只半只咁样㗎 不过我哋想个味道冇咁混乱 所以嗌咗同一只味😝 下次试过第二款口味先