2022-05-22
唔知大家既comfort food系咩呢?相信炸鸡🍗同pizza🍕应该都系热门既选择~ 前几日去左ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝕄𝕒𝕣𝕦,见到佢地既Menu就觉得好吸引,因为数一数发现佢地既Pizza有19款咁多😱 而且面团既成分同坊间/ 我自己整既都好唔同,以健康为卖点,材料有黑米、绿茶、小球藻以及12种天然谷物,低温发酵至少24个钟~讲下食左咩啦💁🏽♀️➿ 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑺𝒖𝒓𝒇 ‘𝒏’ 𝑻𝒖𝒓𝒇 (10”: $163)有厨师推介既一款pizza🌟 我都推介!配料实在好丰富🤩 有虾又有烤肉,烤肉既汁酱味道好突出,mozzarella量多,营成厚厚既一层,轻易拉丝😆 加上其他酱料,令到pizza完全唔会干身~ pizza皮带谷物香,厚薄适中,有烟烟韧韧既口感!➿ 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 (6pcs: $118)炸鸡🍗外层沾满蜂蜜牛油粉~ 6件鸡包鸡翼、鸡槌、鸡胸、鸡上脾,每个部位都炸得外皮香脆而内嫩带点肉汁~ 食食下谂番同娘亲两个人去泡菜国旅行,明知一定食唔哂但都会嗌一大盒炸鸡既日子😮💨➿ 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑻𝒐𝒑𝒑𝒐𝒌𝒌𝒊 ($96)年糕可以拣两款口味:卡
讲下食左咩啦💁🏽♀️
有 厨师推介既一款pizza🌟 我都推介!配料实在好丰富🤩 有虾又有烤肉,烤肉既汁酱味道好突出,mozzarella量多,营成厚厚既一层,轻易拉丝😆 加上其他酱料,令到pizza完全唔会干身~ pizza皮带谷物香,厚薄适中,有烟烟韧韧既口感!
年糕可以拣两款口味:卡邦尼酱/ 韩式辣酱,我推介后者🌟 辣度有惊喜,越食越辣🌶 年糕同pizza一样多料呢😋 有几只蓝青口、鱿鱼🦑 又有椰菜粒同蘑菇粒,口感丰富!
➿ 𝑴𝒊𝒔𝒕𝒓𝒆𝒔𝒔 𝒀𝒖𝒛𝒂 𝑺𝒐𝒖𝒓 𝑨𝒍𝒆 ($87)
作为ale佢有好浓既果香,酸酸地好易入口,饮到百香果同埋血橙味,超夹!绝对适合作为pizza 同 炸鸡既一个refresh🌿