男朋友突然话想食韩式炸鸡🐔🙊, 我地Openrice完一轮之后就决定去NENE Chicken到食, 我地大约6点几到, 大埔分店可能唔算旺区, 所以我地唔洗等就入左去。到7点几嘅时候都陆陆续续有人, 不过都唔系坐满哂嘅, 所以都几舒服😊 餐牌上都有好多选择, 净系炸鸡都已经有成十几款, 仲有面🍜, 饭🍚, 年糕, 锅品🥘, 甜品🍧🍨等等……最后我地两个人叫左双重滋味无骨炸鸡嘅秘风糖口味同甜辣口味, 芝士牛肉卷, 鲍鱼海鲜辣豆腐锅同一杯BLUE OCEAN🍹无骨炸鸡嘅秘风糖口味(左)同甜辣口味(右)🐔一上枱已经好大阵炸蒜辣椒嘅香味扑入鼻, 红色嘅辣椒加埋葱同炸蒜铺面, 卖相相当之吸引🤤🤤🤤。两款炸鸡够哂热, 秘风糖味好脆好入味, 完全系做到避风塘嘅效果,但一d都唔咸! 而且都几大件, 啖啖鸡肉, 完全唔干仲好juicy, 食得好爽☺️☺️另一只甜辣味都好好味同好开胃, 唔会太辣, 鸡肉同样唔干好juicy, 但食多两件就比较容易腻, 个人比较中意食秘风糖味多d👍🏻👍🏻👍🏻 极推介!!!鲍鱼海鲜辣豆腐锅, 唔算太辣, 味道唔错, 海鲜份量都ok, 鲍鱼几好食同唔韧, 我地叫左个白饭🍚加埋d汤

无骨炸鸡嘅秘风糖口味(左)同甜辣口味(右)🐔

鲍鱼海鲜辣豆腐锅, 唔算太辣, 味道唔错, 海鲜份量都ok, 鲍鱼几好食同唔韧, 我地叫左个白饭🍚加埋d汤一齐食, 正😋😋😆😆

芝士牛肉卷🧀🐂🌯
佢个卷系炸左嘅韩式饭卷, 不过味道唔算太特别, 芝士味唔太出, 如果几个人食嘅话可以当小食顶下肚咁🤭🤭

蓝色梳打BLUE OCEAN🍹 系几fresh嘅柠檬味梳打, 都唔错嘅, 不过不失😊
三格前菜系佢比嘅, 一格泡菜, 一格粟米, 一格酸萝卜, 酸萝卜几好食嘅☺️
2019-06-17
  • 秘风糖炸鸡