2024-01-08
今日喺旺角睇完电影,突然之间好想食韩式炸鸡 所以就同男朋友去咗位于兆万嘅Yadllie Plate ❤️我哋两个真系好肚饿 所以点咗超级多嘢食👅 首先一定要点嘅就系佢地嘅炸鸡🍗 我哋点咗个蜜味乳酪粉炸鸡 估唔到仲有番薯薯条😉 炸得刚刚好 炸鸡好Juicy🥰🥰 我哋每人点咗一个主食 真系好耐冇食冷面 所以就叫咗一个冷面 系超级冻 冻到我只牙痛😂😂 但系紫菜手抓饭令我好惊喜 我仲教男朋友点样将佢变做一个饭团 🍙 紫菜嘅份量超级多 啱晒我呢啲紫菜Lovers😘 配埋啲芝士,真系一流最令我surprise嘅系佢哋嘅火炙牛🥰🥰有种A5 嘅感觉 完全入口即化 可能系因为烧过 牛味+小小微焦更加突出 好好食😋 之后就系成日睇韩剧都会见到既五花肉!每一块生菜可以包住啲五花腩 真系好好食 五花腩仲要大旧到一啖系食唔哂 哈哈哈 超级满足 同埋佢系开着咗个炉俾你去食五花腩 所以一直都系热嘅 好appreciate 👍🏻👍🏻 佢地既蜜瓜冰超多人叫! 所以我地都点左一份😍😍 最令我surprise 既系 佢地仲有一条蜜瓜雪条🥰🥰 超正! 好好食 冰好绵 蜜瓜又甜又多 好正 最后真系捧住个肚走
最令我surprise嘅系佢哋嘅火炙牛🥰🥰