2023-05-19 13 浏览
今日黎到金巴利道,见到好多韩国菜餐厅,于是拣左一间黎试下。餐厅由韩国人主理,入面既位置好阔落。虽然系有韩烧食,但系抽风系统做得好好,一啲都唔觉得油烟大。✨牛肉拼盘有牛肋骨、板腱肉、牛肋骨肉。牛肉嘅口感新鲜又弹牙,而且油脂丰富,香气四溢。加上韩式辣酱、面豉酱,包住菜食非常惹味。配菜仲有菇,茄子,洋葱添!✨泡菜汤每个烧肉套餐都会跟一个泡菜汤或大酱汤。泡菜汤味道酸辣开胃,酸中有甜,口感清新。入面仲有唔少五花肉,肉质嫩滑,泡菜和肉片搭配起黎,令汤既味道更加丰富,令人回味无穷。✨护心肉护心肉其实系猪横膈膜同肝之间肌肉肌腱部分,每头猪只有手掌左右大既护心肉,好珍贵架!护心肉柔软且多筋道,口感劲道,一入口啲汁都瞬间爆发出嚟,真系好滋味。

今日黎到金巴利道,见到好多韩国菜餐厅,于是拣左一间黎试下。

✨牛肉拼盘

✨泡菜汤