2023-06-16
📍韩国菜除咗炸鸡部队锅呢类肥腻野之外 都仲有好多选择🙌🏻 偶然喺韩国街比呢间餐厅门面吸引 餐厅主打韩国养生粥品及釜山汤乌冬 口味相对清淡啱哂我~ 装修以粉红色配上木色餐桌 颜色好柔和 门外仲设有打卡位💙🌀泡菜章鱼粥韩国粥同中式粥最大嘅分别系口感 质感偏杰身软绵🙆🏻♀️ 加入泡菜嘅粥底微辣惹味 配合章鱼粒 红萝卜粒 翠肉瓜粒 紫菜丝等 成个感觉好丰富 值得一赞 蔬菜嘅天然甜味令到粥品味道多咗层次❤️原来店家系粥到完全无落味精 但都好好食🫶🏻🌀鲜蚬乌冬卖相有心思 用筷子卷起一小撮乌冬作摆盘~ 可能系加入咗蚬肉的缘故 简单高汤带点海鲜嘅鲜甜 配上口感弹牙嘅乌冬 清清地冇太多调味🌀济州黑豚肉饺子 (蒸)有蒸同煎两种烹调方法 饺子皮偏烟韧 满满的馅料好饱满🙈 饺子包满粉丝同豚肉 唔会太咸 调味刚刚好! 对于想食清淡d但又唔想咁单调嘅朋友仔 呢到啱哂你😂 相信不久后会再访❤️🙆🏻♀️
🌀泡菜章鱼粥
🌀鲜蚬乌冬
🌀济州黑豚肉饺子 (蒸)