2024-09-14
Yadille Plate 嘅环境设计简约而时尚,主打深蓝色,令人感到静谧舒服,无论系同朋友聚脚定系约会都非常合适!一入到去,就好似被包围喺一个轻松嘅氛围中,让人心情瞬间放松。👍🏻半半炸鸡 🍗首道菜就系「半半炸鸡」,呢个炸鸡真系一绝!一份有650g,够晒分享,最特别系可以一次过食到两种味道。我拣咗首尔酱油同黄金蒜香。炸鸡外层金黄酥脆,咬落去时,酥脆感令我忍不住多咀几口。而且鸡肉内部超嫩滑,咬下去时肉汁四溢,真系好享受!首尔酱油味道浓郁,带有一点甜,完全入味;而黄金蒜香就更加吸引,蒜香味扑鼻而来,令我食到唔停手,真系值得再试其他味道!酱猪蹄 🍖接住嚟系「酱猪蹄」,一上嚟就已经切好晒,方便得不得了!呢个小小的心思,真系好贴心。猪蹄仲有生菜同葱丝可以一齐夹,口感丰富得来又唔会太腻。猪蹄肉质超级嫩,入口即化,配上微酸香醇嘅酱汁,真系令人回味无穷。简单却又惊喜,实在系一个好选择!玫瑰牛肉炒年糕 🥘然后就系「玫瑰牛肉炒年糕」,呢道菜真系好特别!牛肉炒得嫩滑,仲带有淡淡嘅蛋香,令人食得出用心。年糕喺石锅上热得软滑,玫瑰酱的咸味中和得恰到好处,厚厚嘅芝士铺满上面,真系令我食到惊喜!而且,脆脆嘅米谷增添
半半炸鸡 🍗
酱猪蹄 🍖
玫瑰牛肉炒年糕 🥘
然后就系「玫瑰牛肉炒年糕」,呢道菜真系好特别!牛肉炒得嫩滑,仲带有淡淡嘅蛋香,令人食得出用心。年糕喺石锅上热得软滑,玫瑰酱的咸味中和得恰到好处,厚厚嘅芝士铺满上面,真系令我食到惊喜!而且,脆脆嘅米谷增添咗口感,食完之后感觉好饱,真系每一口都好满足。
海军酱油汤锅(八爪鱼) 🐙
再嚟就要大推「海军酱油汤锅(八爪鱼)」,热辣辣嘅大酱锅汤底,配上新鲜的八爪鱼、年糕、蔬菜同埋菇,实在系丰富得不得了!特别系八爪鱼,大只又够爽口,咬落去有种弹牙嘅感觉,真系钟意海鲜嘅你一定要试!汤底味道浓郁,食完仲想再多来一碗!
洛神花茶 🫖
饭后饮「洛神花茶」正好,清新可口,唔会酸,反而有蜜糖甜味,令人感到舒适,十分适合消化!而「生姜茶」就系另一个好选择,姜味啱啱好,入喉微辣,暖身又提神,搭配美食解腻,真系唔错!
无论系食物定系服务,Yadille Plate 都做得非常好。佢哋对细节好讲究,每张桌都有湿纸巾、纸巾同一次性手套,方便食客保持手部清洁,真系好贴心。而且只要响桌上拣个小钟仔,就可以叫职员帮你,真系令人感到十分满意。