2020-10-11
👩🏻💻店内环境舒适,系一个闲聊嘅好地方,店内除咗提供煮食之外亦都有不少嘅小食同甜品可供选择,今次下午茶过嚟试佢特色嘅韩式蟹籽卷蛋同埋蜜糖朱古力窝夫🤤💕🥘韩式蟹子卷蛋 HKD$78🌟卖相好吸引🥰食韩国菜当然要用扁筷子🤣虽然我钟意用叉🍴蛋色泽鲜明,内有酿入紫菜、饭味香浓,卷蛋口感弹牙软滑,配上芝麻,伴饭配料韩国风味十足👍🏻蛋同饭合二为一口感一致👍🏻酱汁配搭得宜咸中带甜,蛋不干身,虽然有饭酿喺入面,但系夹起都唔会散👍🏻系一款卖相、味道,都令人好满足嘅小食👍🏻💯💕🥰配菜新鲜,有生菜、紫椰菜同羽衣甘蓝👍🏻🥘蜜糖朱古力窝夫 HKD$58🌟朱古力窝夫卖相吸引上面有香蕉、士多啤梨、窝夫香脆,忌廉绵密,朱古力雪糕味道香浓,杏仁片香脆,令味道及口感层次提升👍🏻💕无论食窝夫、生果、雪糕,都会食到清甜嘅蜜糖味,甜而不腻☺️💕👍🏻窝夫就算冻左都仲好松软👍🏻💕士多啤梨清甜街有蜂蜜味,香蕉鲜甜口感蜂蜜味满满,窝夫香脆,同行人片,给原位,朱古力雪糕令人一试爱上,好香甜丫🥰💕💕💕💕蜜糖味丰富,食落带有蜂蜜味,口味独特甜味得宜👍🏻🍹白桃乳酸特饮 HKD$34🌟小食配充满桃味既冻饮,味道清甜满足🥰👍🏻
🥘韩式蟹子卷蛋 HKD$78
🥘蜜糖朱古力窝夫 HKD$58
🍹白桃乳酸特饮 HKD$34
🌟小食配充满桃味既冻饮,味道清甜满足🥰👍🏻
✒️小记:店员服务细心,系上菜嘅时候会询问甜品上枱时间👍🏻食物款式、类型选择多,亦有整瓶水提供,放心饮用👍🏻💯