2018-10-18 3672 浏览
本来谂住入黎食个lunch set 睇见个餐牌几抵食,有一个主食再配一碟肉类!平时净系个主食都已经唔平喇。。。点之。。。见到个午市火锅价钱仲吸引,最平70蚊咁上下就有得打边炉,然后我地就临时转轪决定食韩式火锅!有四款汤底,普通韩牛牛骨汤就唔使加钱,其他都要加$20,鸳鸯汤就要加$30最后要咗海胆海带汤,感觉清清地又好多海带可以食。黑糖水正果 $25见到好似好养生又唔系好贵,就叫咗黎试试~系韩国传统嘅养生饮品,可降胆固醇、健脾益胃,仲话可以舒缓经痛,讲到好处多多咁,饮落就有好大阵肉桂香,混合姜茶嘅味道,我觉得都唔错,一渣可以饮好耐~除咗套餐上面嘅肉都可以另外加一份份高级数啲嘅肉。西班牙豚肉肉味好重!系好新鲜嘅红色肉质,完全唔会有骚味。而且切得非常薄,放入去滚几下就食得,唔使计晒时咁等食~牛肉岩晒牛魔王啦!不过我比较喜欢食呢度嘅猪肉多啲,因为猪肉配呢度嘅特色韩酱好夹!芥末酱系点咩都咁好味,再另外加啲蒜泥,用黎点肉类冇得输呀~每次食物到嘅时候都会喺上面个输送带运过嚟,好似都系第一次见呢种出餐方式,觉得劲新奇😂海鲜嘅种类就唔算好多,三四样左右,都好过冇嘅~印象中味道都唔太突出,都系专心食返肉算

最后要咗海胆海带汤,感觉清清地又好多海带可以食。

糖水正果 $25

除咗套餐上面嘅肉都可以另外加一份份高级数啲嘅肉。

西班牙豚肉
肉味好重!系好新鲜嘅红色肉质,完全唔会有骚味。

而且切得非常薄,放入去滚几下就食得,唔使计晒时咁等食~

海鲜嘅种类就唔算好多,三四样左右,都好过冇嘅~印象中味道都唔太突出,都系专心食返肉算吧啦🤧

另外有啲无限添加嘅泡菜同小菜,食到济嘅时候可以转食下泡菜,即时开胃咗

食到尾声当然就唔少得蔬菜啦~觉得佢蔬菜同菇类嘅种类都算几多,连虫草花都有,放咗好多落去煲汤😂

呢个对我来讲真系无法抗拒,系乳酪雪糕同抹茶雪糕!!食完真系饱到上心口啦

2018-10-06
午餐