2018-10-01 37 浏览
中环要食韩国料理一定会谂起Sodam Chicken,系兰桂芳真系好方便。今日去中环shopping前食个lunch先。中午去阳光很好。新菜式的三重鸡锅$398,有齐韩式炸鸡+春川辣鸡+安东炖鸡,全部都系韩国大热,今次可以一次过食晒!仲包2杯饮品,蜂蜜柠檬绿茶味道唔错,很滋润。蜜桃汁桃味很浓郁。三重鸡锅都好大份,3人share食都ok!建议先食炸鸡,外皮脆得黎又十分松化,而且鸡肉很juicy,yummy!一边食一边煮,见到鸡煲配菜也十分丰富,春川辣鸡有椰菜、红萝卜、洋葱、韩式年糕,鸡肉很软嫩,唔会好辣,仲好惹味。想转甜味,就食安东炖鸡,有洋葱、红萝卜、薯仔、冬粉、鸡蛋,个汤底味道非常浓郁又地道,薯仔够稔身,鸡肉入晒味。如果食到后段觉得味太浓,可以加水。可免费追加三款配料,我地拣左午餐肉、娃娃菜和紫薯年糕,可以两边锅都试下不同口味。

中午去阳光很好。

仲包2杯饮品,蜂蜜柠檬绿茶味道唔错,很滋润。

蜜桃汁桃味很浓郁。

三重鸡锅都好大份,3人share食都ok!

• 三重鸡锅