2022-08-14 91 浏览
今日嚟到乐富广场既小火焰韩式咖啡厅,入到门口,侍应已经好积极咁欢迎同带位,态度几好啵!店面地方好大,大把位坐,私隐度亦十分足够!好多时谂住韩式餐厅就系食炸鸡啦?但呢度既食物种类比想象中又丰富得多!我地就各自嗌咗一个午市套餐试一试佢!(顺带一提,呢度都系用QR Code落单架,仲提供免费wifi,记得带定电话嚟!)我就叫咗一客「酥炸黑豚肉拌饭」($62),睇个卖相就觉得好惹味!豚肉十分松脆,有咬劲,配埋椰菜丝上面既芝士酱同粟米蓉,味道超级丰富!底下既拌饭系有紫菜配搭既,成个饭多重滋味,又食得饱,好值得试!我朋友就拣咗「泡菜酱烧黑豚拌饭(辣)」($68),虽然餐牌写明系辣,但泡菜辣度唔算好高,食开小辣既朋友都可以顶得住,而酱烧黑豚肉同我果个比较更加软熟,差唔多入口即溶,口感好唔一样!加埋啲配菜,成个饭既味道好平衡,亦唔会觉得腻!小食方面,我地加咗一客「芝味鸡粒」(跟餐加$15)同「泡菜饺子」(跟餐加$10),前者既芝士酱好香,份量都唔少;后者偏辣,食得辣既朋友可以一试!我地不约而同嗌咗「冻咖啡」(跟餐加$3)饮,毕竟系咖啡厅嘛!咖啡大大杯,都好香浓,整体嚟讲不过不失啦!最后,我地加咗一人一
今日嚟到乐富广场既小火焰韩式咖啡厅,

入到门口,侍应已经好积极咁欢迎同带位,态度几好啵!
店面地方好大,大把位坐,私隐度亦十分足够!

好多时谂住韩式餐厅就系食炸鸡啦?
但呢度既食物种类比想象中又丰富得多!
我地就各自嗌咗一个午市套餐试一试佢!

我就叫咗一客「酥炸黑豚肉拌饭」($62),
睇个卖相就觉得好惹味!豚肉十分松脆,有咬劲,
配埋椰菜丝上面既芝士酱同粟米蓉,味道超级丰富!

我朋友就拣咗「泡菜酱烧黑豚拌饭(辣)」($68),
加埋啲配菜,成个饭既味道好平衡,亦唔会觉得腻!

咖啡大大杯,都好香浓,整体嚟讲不过不失啦!

最后,我地加咗一人一个「3.6牛乳奶冻」(跟餐加$10),
3.6牛乳奶味浓就不在话下啦,成个奶冻亦好creamy,甜度足够,
作为餐后甜品,可以话系总结咗成餐!

嘢食太惹味,朋友最后再嗌咗罐「白桃乌龙气水」(单叫$18)OOHA一下~
仲有好多嘢食未试,下次要再嚟帮衬!
2022-08-13
$99.5 (午餐)