今日同男朋友去左呢间位于上环永和街既119 plus韩国餐厅!之前睇左running man知道有一个铁锤炸酱面,睇到咀lam lam😋😋😋😋个地址都唔算难揾,但因为好少去上环,所以都揾左少少时间😅 入到去其实同我想像中有少少出入😂多数去开既韩式餐厅都会有oppa😂但今次原来系香港人打理!不过唔紧要啦(有oppa只系bonus😂😂😂)我地系黎食野既!其实呢度既装饰都几特别,系采用韩国消防既题材黎做 我地一共嗌左三样野:铁锤海鲜意大利饭,甜筒炸鸡,同埋五花肉包菜😋 我无谂过个海鲜饭会咁大😅开始担心会食唔晒 一见到个锤就即刻拎黎扑😂都几好玩,但扑既时候都feel到个皮应该会好厚😧💦好啦!玩完就开始食野啦!呢个饭份量真系好充足,其实2-3人都食到,而且超级creamy! 😋😋芝士味超浓郁!好好味!我比90分👍🏻👍🏻👍🏻✨不过个面包皮真系太厚,食完会好饱食唔到其他🙈我地食左两三块就无食 我真系好钟意食炸鸡❤️❤️❤️入面仲有少少甜薯,好sweet!但我唔太钟意个cream仲可以配合呢个芝士酱!(我怀疑呢个酱同海鲜饭系同一个酱🤔🤔🤔) 最后就系呢个五花肉包菜🙄🙄 我每次食韩国烧烤都劲钟意

铁锤海鲜意大利饭

甜筒炸鸡

五花肉包菜

最后就系呢个五花肉包菜🙄🙄 我每次食韩国烧烤都劲钟意食菜,所有肉再加菜同其他配料一齐食真系好滋味❤️❤️❤️但呢个有少少失望,五花肉有d'鞋',又有少少冻左,配菜又少,最重要系菜先得几块💦😧食晒d菜都仲有劲多肉

不过整体黎讲都算唔错,有机会会再试下个炸酱面!
2016-01-05
用餐优惠