2017-07-22 207 浏览
今日晨早就入屯门做野,早餐都未食,Lunch决定要揾间食饱啲。做完野附近就系蝴蝶广场,入去兜两个圈就拣咗食间韩式餐厅。个人食野钟意清淡啲,健康啲。所以嗌咗依个:韩牛雪浓汤配饭。有汤有饭,系冇食早餐情况下会比较易入口,感觉冇咁伤肠胃。一上菜原来唔只饭同汤,仲有前菜同韩式清汤,视觉上已经好丰富。 虽然餐厅系连锁,但系野食唔会好马虎。主菜韩牛汤,牛嘅份量相当足够,入面亦有粉丝同萝卜,粉丝唔会因为浸太耐汤而变得淰身。细食嘅朋友可能净系个汤都够食。不过个人认为韩式饭系另一个特点,特点在饭上面嘅紫菜碎,连埋芝麻入口相当香口,如果紫菜碎多啲就咁食白饭都得哈哈。食晒所有野绝对饱过平时系茶记食个碟头饭!餐厅除咗屯门之外,系港九新界都有分店,屯门个人黎讲都叫远,想再食下次唔洗专登入黎。
。做完野附近就系蝴蝶广场,入去兜两个圈就拣咗食间韩式餐厅。

韩牛雪浓汤配饭

一上菜原来唔只饭同汤,仲有前菜同韩式清汤,视觉上已经好丰富

2017-07-19
韩牛雪浓汤配饭