2024-04-03 912 浏览
最近好喜欢食韩国菜,见social media咁多人推介韩式刀削面就约埋朋友嚟一齐试~6点3左右到,前面都有两三枱客等紧,等咗大约30分钟⋯⋯ 由于我极喜欢牛骨汤,今次首选牛骨汤刀削面!朋友们叫咗花蛤刀削面,再加双拼饺子share虽然openrice食评好多人话佢汤底太淡,但可能我哋口味算淡 (?),其实觉得个汤底味道系啱啱好如果牛骨汤刀削面可以再多两块牛𦟌就好⋯⋯ 刀削面好大份,一开始食落系爽口嘅,但因为个汤好热,要放凉啲先入到口,个面就冧了牛骨汤底清淡唔油,我个人系好喜欢呢个味道的~ 所以其实平日晚餐系唔食淀粉嘅 今晚都照食晒花蛤刀削面系真足料,好多花蛤,啲花蛤都无清甜的,亦唔会食到有沙~ 汤底就系淡淡嘅海鲜味,朋友表示恰到好处双拼饺子 (泡菜+猪肉):都真系几大只😂 皮薄馅多⋯⋯ 猪肉饺子一切正常噜~泡菜饺子嘅辣真系唔系讲笑😂😂 食落去𠮶下还好,咬落去先慢慢feel到佢有几辣,但都OK嘅不过因为面好大份,饺子又好大只,下次再去的话就唔会嗌饺子了~令我哋最惊喜嘅反而系跟餐的泡菜!酸辣度刚刚好,泡菜好爽脆,食唔停口🥹🥹 可以无限添食~
6点3左右到,前面都有两三枱客等紧,等咗大约30分钟⋯⋯

如果牛骨汤刀削面可以再多两块牛𦟌就好⋯⋯
牛骨汤刀削面

汤底就系淡淡嘅海鲜味,朋友表示恰到好处
花蛤刀削面

双拼饺子

泡菜(跟餐)
题外话/补充资料: BTW 餐厅附近疑似有垃圾房,一路排队一路闻到酸臭味,夏天的话可能臭到晕
2024-03-07
牛骨汤刀削面