2022-07-16
被称为平价Bakehouse 就好有兴趣试下😋相对之下,Bakehouse 确实好食好多😋但以价钱黎讲,依个质素都几抵食👍 ==============================🍠紫薯包 💲20外层包带有轻微既紫薯味🤏,入面包住原条蕃薯🍠,整体系甜甜地😋😋 🍞手工芋泥肉松包 💲20造型胀卜卜好似成个太空馆😂🛸芋泥同肉松比例好平均,但我地觉得馅料唔系好够喉😋😅 🥖黑芝麻长包 💲26一袋有4️⃣条,食落只有微微黑芝麻味🤏,整体偏向淡淡地既味道🌼 🍃抹茶吉士酱可颂马芬 💲24抹茶味都几突出🍃,但唔系好浓🤔咬落都几爆馅😬但略为偏甜,而口感似系牛角包一层层咁🥐 🥧汤种蛋挞 💲10蛋浆几滑,挞皮都好多层😍😍而且都几松化🤤但相对Bakehouse, 确实争啲🤏 不过依个价钱同依个质素系几抵食👍 🍩83%朱古力吉士酱冬甩 💲18内馅系爆酱😍😍朱古力唔系好死甜个种,带有微苦🤤咬落软绵绵咁😋啖啖都系包+酱😋
🍠紫薯包 💲20
🍞手工芋泥肉松包 💲20