2015-06-11 3810 浏览
这间韩烤最近很红, 开了好多间分店, 同朋友嚟试下, 一早订左位, 但仕应话揾唔到我的BOOKING, 初初都觉怪, 因餐厅没有致电确认, 但因忙, 冇打去再CONFIRM, 仕应也很尽责的替我们找到一张枱, 由于出面人好多, 所以如果正常攞飞应该有排等. 我们六个人坐在两张圆枱拼在一齐的枱, 感觉这张枱是额外加出嚟的.好呀, 虽然有抽风, 袋也可以放系圆櫈子里面, 但抽风系统有点弱, 成间餐厅好似烟雾弥漫一样. 叫嘢食先, 首先仕应都放晒D前菜系度, 有泡菜, 生洋葱, 沙律菜, 还有生菜用嚟包烧肉食的. 炉的两边有芝士鸡蛋同埋泡菜蛋, 全是可以免费REFILL的, 赞. 还有萝白片, 海带, 好特别, 前菜有海带.生洋葱都好香, 唔算辣, 泡菜OK, 沙律菜好味. 围炉烧的芝士蛋慢慢的热溶, 然后食好好味, 半溶的状态, 正呀, 泡菜蛋都好香. 我们都加了几次呀. 主菜叫左一个炖牛肋骨, 好好味, 好淋及好浓味, 又香, 仲有些薯白都好入味的, 我们叫左马格利酒, 系一个金色茶壸装住的, 都几多, 易入口, 好香, 甜甜地咁. 猪拼盘, 都好大份的, 有猪腩肉, 同埋其它唔同的部位

主菜叫左一个炖牛肋骨, 好好味, 好淋及好浓味, 又香, 仲有些薯白都好入味的, 我们叫左马格利酒, 系一个金色茶壸装住的, 都几多, 易入口, 好香, 甜甜地咁. 猪拼盘, 都好大份的, 有猪腩肉, 同埋其它唔同的部位, 每样几片, 猪腩肉都好软身, 烧到金黄色, D油流晒出嚟, 然后切开佢, 用菜夹住, 同埋D蒜片, 辣椒酱一齐食, 好好食. 又唔会太热气呀. 另外, 叫左一个近期大热的芝士熔岩饭, 仕应首先倒D蛋浆落去果个铁板度, 铁板系有好多芝士围边, 入面有饭, 饭系泡菜饭, 然后马上捞埋一齐, 好有效率, 同埋好香, D饭吸晒D芝士及蛋, 好香, 淋淋地咁, 好味道. 好浓的芝士香味. 最后还叫左一碟鸡肉, 鸡肉都好滑的, GOOD.

整体食物系好食的, 价钱系合理的, 但D油烟实在系劲左少少.
2015-05-15
庆祝纪念