2020-12-11
小编成日行过K11都见到呢间🍔餐厅 一直都未有机会食到 最近听闻佢地有新menu🔖 推出左超过15款新菜式🍽️ 除左汉堡🍔 连小食🍟同素食🥬都有 全部都令我心思思想试晒佢😂😂 而且佢地所有的牛肉汉堡🍔系100%干式熟成牛肉🥩 即系做法可以保留番牛肉的原汁原味😋 真系望到都已经好期待🤤The Korean Burger🇰🇷🍔 ($80)呢个burger是牛肉汉堡扒🥩配以太阳蛋🍳,焦糖洋葱🧅,自家制泡菜🌶️,车打芝士🧀及蒜香蛋黄酱 里面充满住好多好多小编最爱❤️的泡菜 泡菜burger真系第一次试 原来几夹 so far都未系其他餐厅见过 好特别🤩 除左大量泡菜之外 仲有好多洋葱 洋葱都好入味索晒D汁 加埋汉堡扒🥩好juicy 同好有牛🐮味 好值得试👍🏻Fried Chicken Wings🍗 ($36/2pcs)炸鸡全翼🍗以 (酱油,大蒜.香草,蜜糖🍯调味)再点埋以芒果🥭莎莎酱有特别既滋味 炸浆薄唔算太多粉 而且都好脆 但食唔出系以酱油,大蒜.香草,蜜糖调味过 反面芒果莎莎酱有D惊喜 一入口会食到芒果味但过多阵就到小小辣味🌶️涌上黎 所以当鸡全翼🍗遇上芒果🥭莎莎酱就会被盖过了鸡🐔既味道Gril
The Korean Burger🇰🇷🍔 ($80)
Grilled Fish Salad🐟🥗 ($98)
沙律🥗共有四款,今次就拣左沙律配烤鱼柳🐟,里面有杂菜🥬,番茄🍅,果仁,牛油果🥑,面包🍞粒同埋红莓醋,系食得出D沙律菜🥗系新鲜既而且红莓醋酸酸甜甜 作为一个前菜的确系几开胃既 其他配菜都正常
Salt & Pepper Crispy Squid🦑 ($38)
呢个鱿鱼🦑又真系好crispy 好脆但唔会好厚炸粉 而且加左柠檬汁🍋之后感觉fresh d 好似无咁热气 食欲即刻大增🆙 呢个又系食到停唔到口😆
💫Hints: 而家餐厅有印花奖赏计划(e-stamp) 只要消费满$80就可以换取印花一个 集齐印花就可以免费换到啤酒/Burger/小食 仲唔快D去❗