2021-08-01 68 浏览
今日去到太古城食韩国菜,不过唔系韩式烤肉,系类似Cafe,但系又有好多韩式嘢食嘅餐厅,都几特别吓。佢喺H&M隔离,行过一定会望到,环境好舒服好干净,因为啱啱过咗下午茶时段,唔需要等位。睇餐牌嘢饮嘢食选择都好多,见网上主要推介必食嘅系炸鸡同埋蛋包饭,我哋当然唔会错过。蜜糖炸鸡,无骨,$108,半份炸鸡皮脆肉嫩,炸粉唔会好厚,鸡大概有7至8块,上面有几块年糕,下面就有薯条,加上蜜糖嘅味,所有野都几好味,不过朋友话之前食过甜辣味,会更好味,下次试😍韩式牛扒三文治,$188,2件上下两块面包好脆,中间夹住好厚身嘅牛,牛肉比较生,怕生嘅人就要留意。牛肉冇用太多调味,原汁原味,成个三文治🥪咬落去口感都唔错,不过价钱就略贵啦。慢煮鸡胸蛋包饭,$105因为炸鸡太邪恶,所以蛋包饭我哋要咗鸡胸,感觉健康啲。只蛋真系好靓,金黄色,切开好似流心咁,啲饭系炒底,加埋蛋好好味,鸡胸就比较淡,我就点左啲炸鸡嘅酱,好味好多🤣烤朱古力棉花糖,$78上网见好多人都食呢个棉花糖所以我哋都试吓,一上嚟果然好靓,大家争住影相,佢上面系棉花糖同埋朱古力酱,好似花咁,下边系消化饼碎,唔知焗几耐,居然唔会窿又唔会溶,热热地,甜甜地,

蜜糖炸鸡,无骨,$108,半份

韩式牛扒三文治,$188,2件

慢煮鸡胸蛋包饭,$105

烤朱古力棉花糖,$78

上网见好多人都食呢个棉花糖所以我哋都试吓,一上嚟果然好靓,大家争住影相,佢上面系棉花糖同埋朱古力酱,好似花咁,下边系消化饼碎,唔知焗几耐,居然唔会窿又唔会溶,热热地,甜甜地,好好味。

盛夏白桃梳打,$42

呢杯野好好饮,上面有啲白桃味嘅cream,但系一啲都唔漏,下边就系梳打,啲cream唔会溶喺啲梳打度,好正。

士多啤梨沙冰,$48

朋友话呢杯嘅士多啤梨味都几重,夏天饮啱晒。

两杯野饮都好靓,影相一流😊