2023-07-05
2 Kims’ Pocha🍽️-▫️地道韩国菜+小量fusion▫️型格酒吧餐厅-次次经过转角位呢间餐厅都会直行直过,今次谂唔到食咩又见多好评,就入咗呢间餐厅试下🤔️餐厅系行型格酒吧feel,唔系传统酒吧咁黑咁嘈吵,反而系好CHILL。-🔹粉红酱炒年糕 $188呢款酱有小小似辣鸡面粉红色包装𠮶只酱😂味道带有小小辣,再加咗火腿、肠仔做配搭,令到食落无咁腻同埋咸咸地几好食。年糕质地好特别,系长条形而且好软身,烟烟韧韧,好有咬口。不过食耐咗就觉得偏辣🌶️。-🔹炸酱面 $98本身从未试过食炸酱面,所以唔识分正唔正宗。但系呢个炸酱面真系好好食!面质唔会太软,好有咬口,又挂汁👍🏻再配青瓜丝、薯仔、洋葱同小小肉碎,成个面超香,系会令人一口接一口咁食晒🤣-🔹泡菜煎饼 $128每次食韩国菜都好钟意嗌泡菜煎饼,呢间煎得好香口好好食,饼底唔会太多面粉好厚,而且好足料,不过有放辣椒圈就要小心太辣。仲有个酱油可以点,酱油都加咗啲大葱可以夹埋一齐食😋-呢间餐厅真系估唔到佢咁出色🤩每样食物都好好食,仲以为只系酒吧比人坐下倾下偈,但系每款食物都系高质的👍🏻见到仲有啲铁板烧肉都好似好正,下次有机会再去食。店员服务态度都好好,好主
▫️地道韩国菜+小量fusion
▫️型格酒吧餐厅
🔹粉红酱炒年糕 $188
🔹炸酱面 $98
🔹泡菜煎饼 $128
店员服务态度都好好,好主动收碟,会主动比纸巾杯垫等。👍🏻🥰