2024-09-28
呢间Terrace in seaside分店开起旺角Moko,3楼位置显眼,一上楼就看到未试过但系行过成日见佢地d特色饮品几吸引,今次终于有得试餐厅装潢正常无话太特别,座位都算阔落坐得舒服,但系要预排一阵队先有得入座餐牌多图都几吸引,风格有d似另外一间连锁韩餐我两个人叫左三样野一杯饮品🐙玫瑰酱海鲜年糕 $92卖相同色水睇落不错,海鲜有虾仁,八爪鱼仔,蚬,年糕分量正常个酱既浓稠度适中,味道偏奶油creamy 少少,韩式辣酱既占比较少,适合多数人既口味虽然味道不错,但除非情有独钟,呢可以唔叫🍝🐮韩国烤牛肉奶油阔条面 $105牛肉分量ok,阔条面厚身挂到汁,比较有惊喜既系个烤牛肉酱,creamy 既口感有淡淡咸鲜味,呢个配搭几正,可以一试🍊🐔济州柑橘炸鸡 半份 无骨 $108卖相几有 feel,半份分量大概 8-10件炸鸡左右,再有少少薯条同沙律伴碟酱汁酸酸甜甜几开胃,质地较稠,即使放左阵都唔会整淋左d炸鸡炸鸡本身应该用左鸡腿肉,入面鲜嫩多汁,不过个人觉得外层炸得稍微有少少硬整体水准中上,对得住个价钱🍊济州柑橘乳酪 $68其中之一既signature,影相一流,味道基本上就系酸奶味,无咩特别
未试过但系行过成日见佢地d特色饮品几吸引,今次终于有得试
餐牌多图都几吸引,风格有d似另外一间连锁韩餐
我两个人叫左三样野一杯饮品 🐙玫瑰酱海鲜年糕 $92
卖相同色水睇落不错,海鲜有虾仁,八爪鱼仔,蚬,年糕分量正常
虽然味道不错,但除非情有独钟,呢可以唔叫
🍝🐮韩国烤牛肉奶油阔条面 $105
牛肉分量ok,阔条面厚身挂到汁,
🍊🐔济州柑橘炸鸡 半份 无骨 $108
酱汁酸酸甜甜几开胃,质地较稠,即使放左阵都唔会整淋左d炸鸡
整体水准中上,对得住个价钱
🍊济州柑橘乳酪 $68
其中之一既signature,影相一流,味道基本上就系酸奶味,无咩特别,呢个价钱黎讲觉得份量少左d,冰都放得多,但系个柑橘系几甜既,我地蔑左黎食,饭后甜点都唔错
总括黎讲颜值味道都在线,价钱普遍合理,会再次光顾