2024-12-18
启德最近开左啲新商场新地标,我地都趁下墟黎呢边行下食下野,见到呢间入面既菜式比较fusion,环境都几光猛开扬,舒舒服服咁,呢间系将军澳seoulmate cafe既姊妹店,果边食过感觉唔错,就俾个机会呢间先😂🟠泰式芒果北海道带子呢个好fresh,真心几好食,芒果酸酸甜甜咁,加埋带子原来都几夹,而且卖相都几靓!🟤龙虾海鲜浓汤个茶壶装住既就系龙虾浓汤,可以俾客人自己倒落去方便晒相机食先🤣龙虾味都几浓,入面仲有青口、鱿鱼、蚬等等,热辣辣暖下胃都唔错。🟢清酒牛油煮大蚬配UnME多士呢个蚬真系好新鲜,仲要只只都要好大粒又无沙,必叫!好特别咁用左清酒,酒味唔算好浓,多士脆卜卜,点埋个汁都真系几满足🩷🟡香煎北海道带子罗勒青酱意粉咁岩猫耳朵粉果啲卖晒,所以叫左呢个,罗勒青酱意粉有泰式口味既感觉,意粉量都几多,如果带子再多一两粒会更好!🔵饮品我地叫左脏脏咖啡抹茶同埋日本焙茶特浓朱古力雪山,卖相不俗,焙茶味道唔算好浓,沟埋朱古力雪山都几好饮好易入口;dirty + 抹茶配搭得宜,都唔错!
🟠泰式芒果北海道带子
🟤龙虾海鲜浓汤