2019-05-12
有朋友推介呢间餐厅,所以就黎试下喇。我哋谂住食730,但6点半左右已经见到门口有好多人排队,系玻璃窗出面望望入去已经座无虚席。我地仲偷望到好多人都有嗌炸鸡,见到啲人大大啖咁食炸鸡,已经觉得好吸引,就算几热气都唔理🙈🙈店舖墙上挂哂唔同款式嘅酒同饮料出嚟,俾你可以唔驶睇menu都有得拣。墙上仲有啲挂勾挂住个menu,装修简约舒服。当晚仲有一个靓仔oppa serve野食架😂😂我地坐低就即刻嗌左个蜜糖牛油炸鸡(无骨个款)先,同埋牛肋骨汤、韩国韭菜海鲜煎饼,嘢饮就拣咗甜米水。先讲炸鸡,蜜糖牛油汁唔系太甜,食落冇肥腻嘅感觉, 可以不停咁食。炸鸡下边有铺左一层薯条,薯条沾蜜糖牛油汁出奇地夹。啲鸡炸得啱啱好、好脆,食落仲好嫩滑,唔会鞋飒飒👍🏻韭菜海鲜饼好足料,有好多韭菜,但呢款煎饼系比较软身的。跟煎饼上嘅汁唔太咸,带有少少酸味,唔同其他韩国餐厅食嘅香脆厚身款,呢款海鲜饼有佢自己餐厅嘅特色牛肋骨汤有浓厚嘅洋葱味,仲有阵阵嘅牛肉香气,洋葱同牛仔骨嘅份量都好多,感觉好抵食。上汤嘅时候,店员知道我哋要share个汤佢仲自动拎咗两个碗仔俾我哋,好贴心我哋最后张枱上所有嘢食都清哂😂食饱饱出嚟之后仲发现有好多人排
蜜糖牛油炸鸡
韮菜海鲜饼