2019-08-09 552 浏览
食过咁多次韩烤,真系第一次食烤猪皮,事缘个friend要迟黎,一个人无聊又唔想净饮,咪揾d搞作...就系可以慢慢烤慢慢等既野食...刚好见到从来未试过既「猪皮」,就order一份烤住等。一份有两片劲厚既猪皮,讲真唔知点入手,店员员系俾左旧铁我,话用黎压住块猪皮既!咁就试下自己烤下玩下,跟手就将块猪皮cut开一块块,再慢慢烤慢慢等,烤到咁上下,d猪油就四散咁系咁弹晒出黎,弹落对手到都劲痛,只可以尽快夹起放埋一边,唔好俾佢不停加热系咁弹油!猪皮口感劲胶,食左半份已经饱饱胀胀,真系再食唔落其他野,建议大家想试呢款猪皮,真系要够人多,同埋人齐先好烧黎食,人多share无咁肥😋