2015-04-01 3812 浏览
都有成个几月冇食韩烧啦!今次朋友介绍,带左我去尖沙咀既韩流村,入到去装修好简单,感觉好似好岩年轻人聚会既地方。枱面上有呢d前菜,洋葱同蒜片应该系加入生菜同肉包住食,断估唔会空口就咁食挂 (笑)我地加左10蚊鸡芝士,嗱...唔好以为10蚊好少芝士啊,其实都好多架,加埋蛋酱...想像到嘛?芝士控一定劲中意啰 (^_-)我个人觉得个蛋半生熟,芝士又溶左果时食最好,又香奶同芝士味,又滑㖞!想香口d就等多阵,又会有唔同味道架,不过我建议大家快d食哂,因为d烧肉既油会流到去d蛋到,到时就食到一口油架啦,仲肥上加肥添 (爆)老老实实,全晚我最欣赏系呢碟腌左既牛排骨,肉质好嫩,虽然腌过,但牛味冇被腌料盖过,好正啊!加d面豉酱,用生菜包住食,感觉冇咁油腻,可以食多d肉,唔用菜包住好快饱架,呢个牛肉肉质好嫩好香牛味,推介 ( ̄∇ ̄)另外又点少得五花腩吖,一层肥一层瘦,烧到佢d油出左,d皮脆脆的烟烟unun的,点麻油唯盐一流。黑毛猪脖肉,即系猪既颈同膊头之间既肉,成块猪扒咁啰,唔好以为咁厚要烧耐d啊!要烧到刚好熟有d金黄色就食得架啦,过左火会好干好硬,烧得岩时间既话肉质好林同好juicy架 (^_-)另外仲
另外仲有猪皮,其实我唔系好热爱食猪皮,不过都试左几块仔,店员话点黄豆粉食,我唔中意啰,感觉实在好怪又唔好食,我都系点辣酱+麻油正好多 xddd
打卡或赞好会free饮品,我地就free左梨汁同乌龙茶啦,2人埋单600几,都唔算好贵,中价位晚餐啦!
最唔好就系抽油烟唔够强,食完全身加头发都好劲油烟味,臭到爆灯 ~~~