2018-08-20 284 浏览
今日虽然落雨,但放工都想去铜锣湾行下街食下野,见到有好多餐厅嘅选择,而今日想食韩国嘢,就拣咗呢间餐厅,虽然餐厅多数都系食韩烧,但因为怕热气,所以决定食其他韩国食物餐厅嘅座位都算阔落,坐得几舒服一坐低店员就拎左几款小食嚟,其中一款系杂菜沙律🥗,配搭好清新,有青椒红椒生菜蕃茄仔等等仲有几款小食包括泡菜、海带、酸萝卜同洋葱,海带酸酸地好开胃,而泡菜嘅口味系较咸,食完呢几个小食令到胃口大增女仔一见到又可以美肌又健康,就当然会拣杯果醋饮品啊!我就拣咗杯石榴果醋,酸酸甜甜一定好好饮,好适合夏天卖相几靓,颜色鲜艳,睇见都觉得解渴,饮落去似苏打水我哋见餐牌话石锅牛肉拌饭系推介食品,虽然比较普通,但落雨天想食啲热嘢材料好丰富,有牛肉、菇菌、萝卜、芽菜、鸡蛋同其他杂菜,搅匀之后食热辣辣好满足,而且有好多蔬菜,感觉好健康,如果有埋饭焦就最好啦因为我朋友喺个芝士控,而且好钟意食年糕,所以必点芝士炒年糕拉面上面铺满一层厚厚嘅芝士,配料仲有鸡蛋、鱼片、大葱等,配上甜甜嘅酱汁,趁热食系好惹味,而年糕口感好烟un,煮得刚刚好芝士做到拉丝效果㗎!两个人埋单二百几蚊,下次有机会会试吓韩烧

餐厅嘅座位都算阔落,坐得几舒服

前菜沙律

前菜

卖相几靓,颜色鲜艳,睇见都觉得解渴,饮落去似苏打水

石榴果醋

芝士炒年糕拉面

芝士做到拉丝效果㗎!

芝士炒年糕拉面

两个人埋单二百几蚊,下次有机会会试吓韩烧

2018-08-20
石榴果醋