2016-01-01 1330 浏览
一直对每台都有个独立抽气筒的韩国餐厅,都有好感  今日同朋友去左尖咀揾食,行左一阵后就去到达人烤肉门口,见到入面有好多抽气筒下,就二话不说就入左去开餐~~入到去环境灯光有点略暗,气氛不俗,招呼我地入座系个韩国人staff  开心开心~同时更发现周边已经有好多枱客,睇黎应该无拣错餐厅呱 侍应先来端上餐前小食,每人一碟洋葱,仲有酱汁、蒜头同沙律跟住送黎就系我点既棉花糖西柚梳打,个样好靓,系女人都会钟意  咁我就梗系要影番张相先,饮落就觉得酸酸地好开胃咁,我就钟意将棉花糖压落去沟埋黎饮,好味~~之后就到烤蛋出场,烤到见面层有结到一层焦就可以食,等得太耐后而会粘住,食落蛋好嫩滑,同埋有微微既焦香味,加上更夹杂一些葱 ,真系好 ,我咁大食就梗要refill,加$10又有得食!!炉边既甜粟米就有好多芝士,烤到芝士溶左同粟米融为一体后就可以食,芝士味好浓郁,同粟米既甜味结合 好香,净系D配菜又点可以满足我这个食肉兽~~最期待既五花腩肉终于登场,见到脂肪同瘦肉一半一半,真系未食而且兴奋左先 韩籍staff会帮手烧,可能惊我地烧焦,见烧几下就开始剪一小块,好细心 烧好晒就会同我地讲声可以食
一直对每台都有个独立抽气筒的韩国餐厅,都有好感

侍应先来端上餐前小食,每人一碟洋葱,仲有酱汁、蒜头同沙律
跟住送黎就系我点既棉花糖西柚梳打,个样好靓,系女人都会钟意
烤蛋
,我咁大食就梗要refill,加$10又有得食!!
甜粟米
好香,净系D配菜又点可以满足我这个食肉兽~~
五花腩肉
烧好晒就会同我地讲声可以食啦,真系好好呀!!
特级烤牛肉
再黎亦都你我最爱既特级烤牛肉,色泽好靓之余,洁白的脂肪与鲜红的瘦肉相间,未烧都知好食~~
肉质好弹牙又嫩香
份量对两个女仔来说是挺多,味道不错,点了酱汁和生菜包著吃更是美味!

2015-10-29
烤蛋