2018-03-27
香港地食韩烧嘅地方开到成巷成市,真系梗有一间系附近,而「平昌」系香港就有两间分店,分别系旺角同佐敦。今次系第二次到访佐敦分店,餐厅位于庄士伦敦广场,非常近地铁站,晚饭时间每位都系$200左右,可以食足两个钟。有别于传统韩烧餐厅,呢度系落单而唔系自己出去拎野食,咁样就方便同朋友倾计啦。餐牌上面选择都算多,猪肉牛肉鸡肉肠仔海鲜熟食,真系咩都有得食,至于饮品,当然都系任饮架啦。饮品除左有一般汽水之外,仲有各类型嘅韩式饮品添。系我地叫嘅食物未到之前,当然系食下小食先啦,呢几样小食当中,我最喜欢嘅系泡菜,辣度刚刚好,越食越开胃呀。小食旁边仲有生菜,客人喜欢嘅话可以用黎包住D肉食。熟食方面我地叫左泡菜辣汤同埋韩式炒粉丝,泡菜辣汤卖相有少少似罗宋汤,入口辣辣地,好好味。至于韩式炒粉丝就加入左唔同嘅蔬菜,食起来嘅层次真系几丰富,无得顶啦。 烧物方面我地叫左各式各样嘅猪肉牛肉鸡肉同海鲜,全部都腌得好入味。烧鸡翼方面皮脆肉嫩,味道浓郁,肉汁又香, 烧起都香喷喷。至于辣酱豚五花肉亦都唔算太肥,鸡肉亦都相当嫩滑。除此之外,呢度个炉仲可以整埋炉边蛋,虽然等候需时,但系可以无限量添,真系唔错。呢度无论食物,环境
餐牌上面选择都算多,猪肉牛肉鸡肉肠仔海鲜熟食,真系咩都有得食,至于饮品,当然都系任饮架啦。 饮品除左有一般汽水之外,仲有各类型嘅韩式饮品添。
呢度无论食物,环境,通风系统同埋服务都唔错,职员亦都会按需要同客人换炉,唯一美中不足嘅系只有一样甜品提供,如果可以有多d选择嘅话就好啦。