两个都搬咗返港岛嘅人类拣咗喺铜锣湾开餐,今次拣咗喺登龙街觅食开餐,就入咗依间韩式烧肉始祖嘅烧肉店。应该唔少人都有帮衬过吧事隔多年仲屹立不倒今次就嚟再食吓~ 我哋两个嗌咗2款牛,1款猪~ 🐮喜来烤肉、牛护心肉🐷 韩豚五花肉肉肉厚厚的几新鲜 ,油花足够几抢火🤤香喷喷加埋蒜片同酱包生菜食都好一流~ 韩豚又香又厚包菜食法最match 🤭牛肉油脂分布均匀够牛味又唔韧。 而生菜,蒜片、酱汁同泡菜腌菜都系放喺出面任拎嘅🤗食几多拎几多唔洗浪费~ 至于锅边蛋有芝士口味 同 泡菜口味 食完可以叫店员再refill 😋 而冻水都系饮完都可以再叫店员再拎过嘅~ 我哋仲嗌咗石锅牛肉拌饭 ,嚟到落枱已经好香喷喷 样样都有啲 配菜紫菜连埋辣酱捞起口感好好 而且最后仲有锅巴食🤭有饭焦~ 脆卜卜 Btw其实见店内仲有唔同嘅腌海鲜同牛嘅套餐,只系不能引诱大肚婆嘅关系还是留待之后吧😂 两个食咗唔少蛋蛋🤤🤤饱饱大满足~

我哋两个嗌咗2款牛,1款猪~
🐮喜来烤肉、牛护心肉
🐷 韩豚五花肉

两个食咗唔少蛋蛋🤤🤤饱饱大满足~
  • 护心肉
  • 韩豚五花肉